Dé community voor alle Autoliefhebbers!
 


 FrontpaginaStart   FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer   ProfielProfiel   InloggenInloggen 
 Log in om je Privé Berichten te bekijkenLog in om je Privé Berichten te bekijken 

Big Final XTREMEDRIFT press release

 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Car Tuning Forum Index -> Nabespreking Meetings & Evenementen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
XD crew
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 22 Februari 2007
Posts: 5
PostGeplaatst: Vr 12 Okt 2007, 7:31    Onderwerp: Big Final XTREMEDRIFT press release Reageer met quote

BIG FINAL Xtreme Drift 2007 : RACEWAY VENRAY 6/7 Oktober

Op een zonovergoten Raceway Venray (NL) werd afgelopen weekend regelmatig melding gemaakt van mistbanken, veroorzaakt door Federal, Wanli, Toyo, Firenza en andere bandenmerken die door de XD rijders gebruikt worden. De Big Final moest voor een opvolger zorgen voor regerend kampioen Remmo Niezen. En er is echt een waardige persoon gevonden voor Big Remmo, namelijk hijzelf…




XD B-Divisie :

De 44 deelnemers worden iedere ronde van XD opgesplitst in 2 divisie; de A-divisie (ranking 1 t/m 28 en B-divisie, ranking 29 t/m 44. Uit de aanwezige B-Divisie rijders moesten we de beste 4 selecteren om door te stoten naar de A-Divisie. De gelukkigen waren Lars Verbraeken, Tim Knoop, Andre Bruin en Roel Bongaerts. Maar uiteindelijk kwamen ook twee reserves in actie met name Alex Swart en Yoeri Das. Uitschakeling was er voor Leen Bruin in de Autoreus Profile Skyline, Nico Baelen met de S14, Ad Kamps met de Mercedes 190, Johan Van der Padt met de S14 en Giorgios Kritikos, de eerste XD Griek met de Quick Service BMW M3.



XD A-Divisie kwalificatie :

Voor de 5de keer op rij was Remmo Niezen de beste in de kwalificaties. Deze keer behaalde hij een score van 98. Meteen drukte hij zijn stempel op de titelstrijd, want hij scoorde 10 punten meer dan voornaamste concurrent voor het kampioenschap, Berend Van Berkel met de Flexaforte BMW die op de 5de plaats strandde. Met slechts 1 puntje minder dan Remmo werd Kees Kok tweede. Hij was met 104 km/h wel degene met de hoogste entryspeed. Derde was Vernon Zwaneveld die zijn Flexaforte Toyota Corolla AE86 met slechts 160 PK bewonderenswaardig tussen de PK monsters plaatste. Op de 4de plaats Rookie of the Year Marco Kok. Met zijn 17 lentes de jongste van het deelnemersveld. Wat een toekomst heeft deze jongeman voor zich… Van Berkel dus 5de, voor de één van de absolute smaakmakers WJ Dijkstra met de witte S13. Tim Tatje, Bas Plugge, Mike De Bruijn en Marc Van Ocken maakten de top-10 vol. Verder kwalificeerde ook Pieter Van Hoorick, Jack Dam, Frank Van Heeren en Mark Vissers zich rechtstreeks voor de Pro Class Battle.




XD Semi Pro Class Battle :

Nadat een demo van Pro Drift rijders Miguel Marini, de Italiaan met de 600 pk sterke Toyota Supra en Kenneth Moen, de Noor met een R34 Skyline, de hele arena van Raceway Vanray in lichterlaaie zette, was het de beurt aan de Semi Pro Classe Battle.
In de eerste Twin Drift Battle was het Lars Verbraeken, pas aan zijn tweede competitieweekend bezig, die Frits Bikkers met de Subaru Impreza versloeg na een spin van deze laatste. Ook Vincent Cramer won van Vincent Vanhamme, nadat de Belg spinde. Deborah Lopez, onze Driftangel, kreeg veel applaus van het publiek, toen ze Ronald Moons naar huis driftte met zijn Drift Department S13. Youngster Andre Bruin, ook één van de revelaties van het seizoen, won van routinier Alex Swart en Tim Knoop nam de maat van Yoeri Das. Jo Lammens met de Quick Service BMW M3 won van Ex-speedway rijder Roel Bongaerts na een spin van deze laatste. Timo W Hummelinck won van Jan Wouters, die met technische problemen aan de kant moest. Jos Bruin (finalist van round 4 Pedal to the Metal) met de Firenza Skyline, versloeg Jasper Spaan met zijn BMW M3. Spaan had op zaterdag zijn motor stuk gereden en kwam hierdoor aan de start met een geleende M3 die hem duidelijk minder lag dan zijn eigen S13. We verwachten veel van hem, als hij in 2008 weer aan de start staat met een Toyota AE86 met Nissan motor.
Tijdens de kwartfinale konden Verbraeken en Andre Bruin gemakkelijk verder na een spin van hun respectievelijke tegenstander, Vincent “VMAX” Cramer en Deborah Lopez.
Kleiner was het verschil tussen Tim Knoop en Jo Lammens, maar M-Jo moest wel de duimen leggen. Een re-run was er nodig tussen Jos Bruin en Timo W Hummelinck. In de laatste run ging Jos te wijd, waardoor Timo verder kon.



Winst in de halve finale levert een plaats in de Pro Class Battle op. Lars Verbraeken verspeelde deze, door een spin, net als Tim Knoop in de re-run. De twee drifters die verder gingen naar de XD Pro Class Battle waren Andre Bruin in de Firenza Skyline en Timo W Hummel.



XD Pro Class Battle 1/8 Finals:

Na zijn opmerkelijke kwalificatie kreeg Timo W Hummelinck meteen regerend kampioen Remmo Niezen voorgeschoteld. En dat was een maat te hoog voor Timo. Maar verliezen van je grote voorbeeld is geen schande natuurlijk. Bas Plugge met de Federal S13 klopte met een klein verschil Mike De Bruijn met de Autozone JJ 328i. Marco Kok met de Rieger BMW 325i was duidelijk de betere van Frank Van Heeren, die in een te lage versnelling het hele parkoers in de begrenzer zat, want ondanks een kleiner vermogen was Marco een beetje sneller en reed iets mooiere lijnen. Daarna kwam de nipte overwinning van Berend Van Berkel met de Flexaforte M3 GTR, die in de tweede run een mooie aanval deed op Jack Dam met zijn M3. Kees Kok was een maatje te sterk voor Andre Bruin, die voor het eerst binnen XD in de grote Top 16 geraakte. Maar Andre gaat volgend jaar zeker nog van zich laten spreken, als jongste telg van de Autoreus drift dynastie. Tim Tatje met de Autosportcompany.nl BMW GTR Turbo won nipt van Marc Van Ocken in de driftschool.nl BMW 325i. Vernon Zwaneveld met de Flexaforte AE86 had een enorm zware kluif aan Marc Vissers met de Erpa Volvo 360 Turbo. Maar tijdens de Re-Run ging de koppakking van de Zweedse wagen eruit en moest Vissers de handdoek werpen. Het was na de koppakking van Jochen Van den Bergh de tweede keer dat een Volvo het strijdtoneel moest verlaten tijdens het finale weekend, maar ze zullen zeker terugslaan in 2008. Willem Jacob “WJ” Dijkstra versloeg Pieter Van Hoorick en plaatste zich als laatste voor de kwartfinale. Van Hoorick werd in de einduitslag wel de beste niet-Nederlander.




XD PRO CLASS Quarter Finals :
Bij aanvang een minuut stilte voor onze veelte vroeg overleden driftvriend Fernando Gerts. Ruim een minuur absolute stilte onder de duizenden toeschouwers en de ouders van Fernando waren zichtbaar ontroerd. De eerste kwartfinale ging tussen Remmo Niezen en Bas Plugge. 5-5. Een beetje onderstuur nekte Berend “Flex” Van Berkel, dechter een enorme doorbraak verwezenlijkte met zijn Flexaforte BMWM3 GTR. De titel van Vice kampioen mag hij dan ook met veel trots dragen. In de volgende kwartfinale kenden we een identiek score verloop en was het opnieuw een Kok, namelijk vader Kees, die met dezelfde cijfers Tim Tatje versloeg. Kees “zonder vrees” Kok won vooral, doordat hij sneller over het parkoers ging. De laatste rit in deze ronde was tussen Vernon Zwaneveld en WJ Dijkstra. Het ging tevens de knapste worden. In de eerste run versloeg WJ de AE86 met 6-4, maar Vernon vocht zich terug tot in de laatste bocht… Ze zaten millimeters van elkaar en WJ ging rechtdoor… Hadden ze elkaar geraakt? Dan ging Zwaneveld eruit… Maar het was WJ die ruiterlijk r naar de halve finale en WJ naar huis, maar niet zonder de titel van Best Clubman op zak te steken.




XD PRO CLASS Semi Finals :
De Halve finales dan. Remmo Niezen zette Marco Kok zo hard onder druk, dat Remmo het voordeel (5-5 en 6-4) kreeg van de jury, bestaande uit de Zwitserse drifter Andreas Distel, commentator Joep de Kort en Andy Jaenen. In de andere halve finale maakte Kees Kok het verschil (5-5 en 6-4) tegen Vernon Zwaneveld, die heel even last had van onderstuur.
XD Battle for 3rd
De XD Battle for 3rd werd gewonnen met 2 keer 6-4 door Vernon Zwaneveld. Marco Kok werd wel als beste Clubman gekroond tijdens dit weekend. De 17 jarige revelatie Marco Kok was wel heel tevreden met zijn prestatie en ging net als Vernon Zwaneveld op zijn dak staan tot groot jolijt van het publiek, dat voor een mega sfeer zorgde op de tribunes.



XD BIG FINAL :
De nummers 1 en 2 van 2006 namen het tegen mekaar op in de finale van 2007. Big Remmo met de oranje BMW M3 tegen Kees zonder Vrees met de rode BMW M3. En wat voor een finale werd het… De eerste runs werden gejureerd met een score van 2 keer 5-5. Dus werd er een re-run gereden. Deze re-run leverde opnieuw 2 keer 5-5 op en het publiek schreeuwde om een “One More Time”… De volgende re-run nam Remmo Niezen het voortouw. Kees Kok kon moeilijker aansluiten en het werd dus een 6-4 voordeel voor Niezen. En Remmo zette de puntjes op de i in de laatste run. Hij reed zo enorm dicht op Kees Kok. Tijdens de transities kon je geen haar tussen de achterbumper van Kok en de voorbumper van Niezen krijgen…. Maar in de laatste bocht ging het mis. De M3 van Remmo Niezen kwam uit balans en Remmo spinde… De OOOHHS en de AAAHHS galmden vanuit de tribunes. Kees Kok dus winnaar van deze grootse finale.



XD KAMPIOENSCHAP 2007 :
Met zijn tweede plaats behaalde Remmo Niezen opnieuw de titel en volgt hiermee zichzelf op. Berend Van Berkel gaf weerwerk tot aan de kwartfinale van de finale maar toen brak de veer. Maar Berend doet een prachtige move door van P16 in 2006 naar P2 in 2007 te gaan…
Derde wordt Kees Kok, die met zijn sterke finale nog van P7 naar P3 springt in XD2007. De Top-10 wordt vol gemaakt door WJ Dijkstra, Vernon Zwaneveld, Jasper Spaan, Tim Tatje, Frank Van Heeren, Bas Plugge en Marco Kok. De volgende rijders vervolledigen de Pro Class 2008 : Jos Bruin, Pieter Van Hoorick, Jack Dam, Mike De Bruijn, Marc Van Ocken en Mark Vissers.





XD DRIFTMASTER BENELUX 2007: REMMO NIEZEN
XD RUNNER UP 2007: BEREND VAN BERKEL XD BEST CLUBMAN: WJ DIJKSTRA
XD ROOKIE OF THE YEAR 2007: MARCO KOK


2007 was het eerste jaar van Xtreme Drift in deze configuratie. En we kunnen stellen dat het een geslaagd debuut jaar was. Met de opbouw via de BE Drift Series onder leiding van Joep de Kort en Andy Jaenen, werd een grote stap vooruit gemaakt toen in januari 2007 XD Xtreme Drift opgericht werd. Met ondersteuning van de 4 ander bestuursleden van XD Dennis Van Orsouw, Hanne Munters, Joris Hoefakker en Christof Van der Linden groeide XD, in alle bescheidenheid, in 2007 uit tot één van de toonaangevende DRIFT kampioenschappen in Europa. Door de samenwerking met Pro Drift kregen we ook regelmatig Europese toppers over de vloer, waardoor het niveau van onze eigen rijders alleen maar steeg. Dus op naar 2008 wat volgens de voorspellingen een uitmuntend driftjaar zal gaan worden !!

Voor de Battles te volgen kan je hier klikken:http://www.xtremedrift.com/forms/battles_ronde_5_07_Venray.xls

Voor de eindstand van XD kan je op deze link klikken:
http://www.xtremedrift.com/forms/EINDSTAND_XTREME_DRIFT_2007.xls


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Car Tuning Forum Index -> Nabespreking Meetings & Evenementen Tijden gesynchroniseerd met je computer
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


© 2003-2008 Car Tuning Forum - Powered by phpBB